Si ens tanquen les portes rebentarem els panys

[IX ANYS] Cartell campanya.jpg

Al novembre de 2007, una colla de joves vam iniciar un projecte que va marcar un abans i un després en la lluita juvenil a Sabadell i el nostre punt de partida. Després de consolidar una única assemblea de joves de Sabadell (unint la del Sud, Centre i Creu Alta) i sota el lema “Ha vessat el got”, el 24 de novembre alliberàvem un nou espai okupat: l’Ateneu Popularl’Escletxa. Un Ateneu on no només es plantejava la manca d’un espai
autogestionat de i per a joves sinó que obria la porta a un oci alternatiu, feminista i anticapitalista.

Vam aconseguir teixir un moviment juvenil que fos la punta de la llança de tot un jovent rebel capaç de subvertir totes les regles del joc. Set anys més tard, però, ens prenien l’espai. Nosaltres, les joves, no ens vam aturar aquí. Amb el cap fred i el cor calent continuarem el camí, colze a colze. El moviment anava creixent i nosaltres amb ell, i vam dividir el que ja era Arran Sabadell en dos nuclis diferents, cadascun amb una lluita en concret: al sud, celebràvem l’okupació, l’1 de maig de 2015, del Centre Social Alliberat l’Obrera, sota el lema “Recuperem l’espai comú”; i al nord, conjuntament amb el teixit associatiu i veïnal, la implicació al Casal Popular el Tallaret de la Creu Alta.

Ara, celebrem nou anys en aquest camí difícil, però tanmateix el que hem triat. Per aquest motiu iniciem la campanya Si ens tanquen totes les portes rebentarem els panys; una campanya per
visibilitzar la feina feta durant aquests anys i impulsar el nostre discurs juvenil. En aquest sentit, hem recopilat tot el material audiovisual de les activitats, projectes i agitació d’aquests anys en forma de petites càpsules que anirem publicant durant aquest mes. Ens apropiem del pany trencat com a simbologia d’aquesta campanya per demostrar que no tenim cap por a obrir l’accés a tot allò que ens han pres. No tindrem por a rebentar panys de locals buits, a rebentar la violència estructural que rebem pel fet de ser joves, dones i de classe baixa.

Posem sobre la taula que mai ens hem cansat de plantejar alternatives i d’obrir les portes que ens han tancat. L’accés a l’habitatge, a un treball digne, al desenvolupament de les nostres vides no normatives i amb un oci anticapitalista. Reivindiquem que volem trencar els panys del patriarcat perquè les dones mai més haguem d’estar callades i a casa. Volem trencar els panys de l’heteronormativitat, volem dir que som bolleres i mariques sense por a l’opressió estructural, social i institucional, que rebem dia rere dia. Volem trencar les cadenes que ens han tancat a les cuines, a les esglésies i a les ombres dels homes. Volem ser lliures. I per això hem de seguir, amb el puny alçat i la mà al cor.

Més fortes que mai, més juntes que mai,
si ens tanquen les portes rebentarem els panys.

Novembre, 2016.
ARRAN SABADELL
www.jovessabadell.cat

Posted on 24 Octubre 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.