Assenyalem-los, alliberem-nos!

En motiu de la Festa Major de les Barraques d’enguany, organitzada per la Comissió de Festes Populars de Sabadell (formada per nombroses entitats de cultura popular i organitzacions implicades en diverses lluites socials), es va decidir assenyalar persones o institucions que consideréssim com símbols d’opressió, i presentar alternatives com a eix temàtic. La decoració de la barraca conjunta dels dos nuclis d’Arran Sabadell i el Moviment Popular de Sabadell presenta la construcció d’uns Països Catalans socialistes i feministes, construïts des de la base, com a projecte per superar tot allò que assenyalem.

21200790_1628490143889127_9210834852629289423_o
«Assenyalem-los.» Assenyalem al Partit Popular per la seva herència franquista, per les seves polítiques masclistes i per la seva ofensiva anti-democràtica. Assenyalem la monarquia imposada per Francisco Franco al poble català i a tots els pobles empresonats entre les fronteres de l’Estat espanyol. Assenyalem a la oportunista burgesia catalana que veu en la lluita per l’alliberament nacional una finestra per acumular riquesa i privilegi. Assenyalem la socialització sexista i LGBTIfòbica promoguda per una Església catòlica amb massa propietats i massa poder. Assenyalem la Unió Europea com a protectora dels interessos de les elits dels estats membres escopint sobre la vida i els drets de les classes populars de dins i de fora de les seves fronteres.

«Alliberem-nos.» Avui hem presentat, davant de la barraca, la campanya d’Arran Països Catalans en defensa del referèndum -L’organització és la clau de la victòria-. Mai, en cap context, s’han aconseguit canvis reals demanant compassió a qui ens oprimeix. Només la lluita allibera. Per això hem ocupat la seu del PP, ens hem encadenat a la Borsa, hem cremat fotos del Rei, hem arrencat senyals frontereres i hem tallat autopistes per exigir que se’ns deixi d’assassinar pel simple fet de ser dones. Sense desobediència no hi ha independència, ni alliberament de cap mena. No ens fa por desobeir lleis injustes, ni ens immobilitzarà la repressió. Perquè juntes construïm poder popular, i organitzades som invencibles.

21231659_1630887450316063_8271939544525676565_n

No descansarem fins que tots els CIEs esdevinguin museus d’un racisme superat, fins que un canvi radical de model esborri les desigualtats estructurals dirigides contra les dones i les sexualitats dissidents, fins que es faci efectiva la sobirania total del nostre poble i dels pobles d’arreu, fins que arrenquem els recursos naturals de les urpes del benefici capitalista, fins que tots els mitjans de producció es trobin en mans de la classe treballadora. No defallirem davant la immensitat de la tasca. Perquè la aconseguir-ho no és un caprici: és una necessitat.

Assenyalem-los, alliberem-nos!

Arran Sabadell Centre – Sud
Arran Sabadell Creu Alta – Nord

Posted on 3 Setembre 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.